January 17, 2013

BERMULANYA HARI BARU DENGAN HERBALIFE

 
Apa khabar semua, aku harap korang sihat sejahtera dan tak lupa juga selamat hari Khamis.
Mesti ramai yang sibuk kan dengan tugas harian korang semua, samalah seperti aku.
Mesti korang tertanya2 kan aku punyer title aku tu kan, ekekeke.. Aku sebenarnya nak share something ngan korang.  Pernah dengar pasal Herbalife? Aku seriously tak pernah dengar kot pasal Herbalife ni sehinggalah aku dikenalkan oleh kawan aku, iaitu Wawa..dia adalah pengguna Herbalife selama setahun lebih rasanya, maaflah aku pun tak sure sebab aku cepat lupa, hahaha., Wawa ni seorang supervisor Herbalife, yang menarik perhatian aku adalah wang pendapatan yang dia dapat :) ..Bukan apa aku sebagai anak sulung memang banyak sangat tanggungjawab pada adik2 dan juga umi and abah aku, sO, dengan gaji aku yang sekarang ni memang tak mampu nak menampung perbelanjaan aku selama sebulan.  Kehidupan kami nampak bersederhana, tapi kami amat bermasalah dengan kewangan, soal gaduh, bertengkar kebiasaan disebabkan masalah kewangan.  Dengan kehidupan abah aku yang hanya bekerja di kilang besi, sememangnya tak dapat menampung perbelanjaan kami enam beradik yang berusia dari 22tahun hingga 11tahun, masing2 memerlukan duet, cuba cakap kat saya, sape yang tak memerlukan duet, walhal nak membeli sebiji gula2 pon memerlukan duet, ditambah dengan ekonomi negara dan harga barang yang makin lama makin naik.  Dahulu ketika aku di zaman belajar, abah aku takde nk hulurkan duet dsebabkan adik2 aku dan masalah lain yang memerlukan duet tu lagi, so aku mengharapkan duet pinjaman aku yg sbnyak rm535 sebulan, tak cukup memang tak cukup, nak bayar duet sewa umah lagi, pgangkutan lagi, makan minum lagi, dan macam2 lagi.  Tipulah kalau korang yang belajar tak alami semua tu, akan ada masalah yang sama dengan aku kan, kan, kan ..=)
 
Dan sekarang aku dah mula bekerja di syarikat insurance, kerja sebagai PA or Admin Officer.  Gaji yang ditawarkan memang tidak dapat menampung perbelanjaan harian aku.  So, aku kena mencari alternatif lain untuk menambah lagi perbelanjaan harian aku, dan aku telah diperkenalkan dengan Herbalife. =) Alhamdulilah, dengan kehadiran pergi ke training event dan mendengar testimoni2 yg sangat positif dari pengguna dan juga mendengar income2 ahli Herbalife yang lain, yang sememangnya income yang sangat tak dijangka.  Dengan mendengar pengalaman2 dorang dalam Herbalife membuatkan semangat aku berkobar2 untuk aku join dan menjadi sebahagian dari Herbalife ni.  Dan pada hari ini, aku pertama kali mencuba produk Herbalife, (dapat gift dr Wawa sebab kesungguhan aku berkongsi produk dengan orang ramai), Actually aku bermasalah kurang berat badan so wawa suggestkan aku mengambil Shake + Aloevera, tapi aku hanya mencuba Shake dahulu dan meminum air kosong sebanyak 4liter sehari.  dan Shake berperisa Cappucino mnjadi pilihan aku untuk percubaan pertama, sedap perisanya dan untuk pertama kalinya, kencing aku yang selama ni jadi lawas tiba2, dan air kencing aku selama ini berwarna kekuningan yang teramat kembali jernih dan badan aku menjadi lebih bertenaga dalam beberapa jam sahaja =D..Itu adalah kesan yang amat menakjubkan!..dengan berat aku yang sekarang ini, 44kg, aku kena naikkan berat badan aku sebanyak 52kg, sesuai dengan ketinggian aku dan boleh maintain dan shapekan bntuk body. 
 
Jika kita berusaha, kita takkan dapat hasilnya,
berniat kerana Allah,
Bersusah susah dahulu, bersenang senang kemudian ..
 
=)
 
 
 

2 comments:

cha don said...

kalau berkesan herbalife nie, share2 la. sebab nak turunkan berat badan.

Nur Kamalia said...

boleh tggalkan no fon?leya nak share pasal herbalife :) xpon msej no leya k...017 6742747 ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MIN CINTAKAN LEYA CINTAKAN MIN

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers